onsdag 20. mai 2009

Obama rasler med sabelen

Er Obama kåt på litt krig likevel? Skal man tro CNN i dag kan en invasjon av Iran være nært forestående. Så mye for diplomatiet han lovet verden.

Om ikke lenge får vi svar på hvem USAs president Barack Obama egentlig er. Er han den diplomaten han ga inntrykk forå være under valgkampen, eller er han krigeren som skruppelløst viderefører USAs invasjonskrig på jakt etter olje i den arabiske og persiske verden? Som det fremgår av nyhetene i dag skal Iran altså ha testet en rakett på eget territorium. Sjekk The Guardian her og NRK her for et par vinklinger på denne saken.
























Hvem truer hvem?
USA fremstiller dette som en trussel mot verdensfreden og hevder at Iran ved dette destabiliserer Midtøsten. Jeg vil oppfordre alle til å kikke på kartet over Iran, og legge merke til følgende: USA driver akkurat nå krig i Irak, Afghanistan og Pakistan.
Disse tre landene omringer omtrent Iran. Vi vet at USA ønsker seg oljen som finnes i Iran og Irak.

Så kan vi stille oss spørsmålet: Når verdens største krigsmaskineri driver en krig i tre land på grensen til Iran, hvem er det da som destabiliserer denne regionen? Er det rimelig å mene at Iran destabiliserer denne regionen fordi de skyter opp en rakett på sitt eget territorium?
Hva ville for eksempel vi i Norge ment om USA hadde invadert England, Danmark og Sverige og truet med å bombe oss sønder og sammen hvis vi viste det minste tegn til å ha et militært system?

Leker med ilden
President Barack Obama sier til CNN at Iran leker med ilden og at USA vil ta lederskap i regionen for å sikre fred. Kan vi tolke denne typen ”lederskap” som at de vil ta ledelsen på samme måte som de gjør i Afghanistan, Irak og Pakistan, ved å bombe millioner av sivilister sønder og sammen?

Jeg mener det nå er på høy tid at vi slutter å se på USAs krig i denne regionen som en legitim aksjon på jakt etter terrorister. Det er på tide at vi kaller en spade for en spade og sier at dette er en krig ment for å destabilisere Midtøsten slik at USA kan få kontroll over oljen som finnes der.

Dersom de invaderer Iran, tar de militær kontroll over store deler av de områdene som holder verdens presumptivt største oljereserver.

Hvor naive er vi egentlig dersom vi godtar deres unnskyldninger om at muslimene er noen slemme terrorister som trenger å bli drept for at vi i vesten skal kunne føle oss trygge. Jeg tror ærlig talt jeg ville følt meg tryggere om USA ikke drepte så mange muslimer.

Kampen mot terrorisme er et skalkeskjul
USA hevder at de vil bekjempe terrorisme. Men de oppfører seg i prinsippet som de verste terroristene selv. Faktum er at USAs aksjoner i Midtøsten virker svært destabiliserende. Det er nå på tide at vi slutter å kalle USAs krig i Midtøsten for en kamp mot terrorisme. Dette er en kamp om kontroll over oljen.

Dersom USA nå invaderer nok et land i denne regionen, ser vi konturene av noe som vi ikke har sett siden andre verdenskrig – nemlig et land som invaderer land etter land i kampen mot noe de hevder er nobelt. I ettertid vet vi at Tyskernes raid gjennom Europa ikke var spesielt nobelt. Jeg ser ikke noe nobelt i at USA starter den tredje verdenskrig i Midtøsten heller, for å være helt ærlig.

Det er bare ekstremt skremmende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar