fredag 15. mai 2009

Hjelp, vi har fått vanlig influensa


  • Svineinfluensa har så langt tatt 69 liv.
  • Vanlig influensa tar hvert år 500.000 liv.
  • Hvor bruker vi ressurene våre?
    Som jeg nevnte i en tidligere blogg, synes jeg det er underlig at media tar frem de største krigstypene sine når et par personer i Mexico dør av en obskur sykdom. Jeg stilte den gang spørsmålet om hva media skulle gjort dersom de skulle brukt de samme virkemidlene når den normale influensaen hvert år raser verden rundt.
    Så langt er svineinfluensa skrevet så til de grader ut av proporsjoner at media knapt har flere virkemidler til rådighet dersom det skulle skjedd. De måtte kanskje dyppet avisene sine i blod før de solgte dem.
    Tall publisert i tidsskiftet Shanghai Daily i dag tyder nemlig på at den såkalte normale influensa er vesentlig farligere enn svine-influensa. Problemet er at denne influensaen kommer hvert år, og vi vet at den tar noen liv. Det er med andre ord ikke noe skremmende ved det. Man kan ikke skremmes til å kjøpe vaksiner og medisiner på samme måte.
    Dersom man skal tro Shanghai-tidningen leder vanlig influensa foreløpig med rundt 10.000-1, hvis det stemmer at svineinfluensa har tatt 69 liv mens normal influensa hvert år tar 500.000
    Sjekk tallene på denne linken eller i nyhetsklippet øverst.

    Andre blogger om samme tema:
    På fryktbøljan blå
    Svine-svindelen
    Selvmord på resept

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar